“Debat sense precedents a Barcelona amb participació única de dones candidatES a les eleccions europees”

/, Noticies/“Debat sense precedents a Barcelona amb participació única de dones candidatES a les eleccions europees”

“Debat sense precedents a Barcelona amb participació única de dones candidatES a les eleccions europees”

Aquest 8 de maig es va celebrar a Barcelona un DEBAT ÚNIC, sense precedents a la història de la política local i europea, amb participació de dones polítiques CANDIDATES A LES ELECCIONS EUROPEES sobre com podem construir el futur de la Unió Europea amb una mirada feminista.

   

Ocasió única per escoltar les seves propostes a poc més de dues setmanes de les  #EleccionsUE2019 que s’han centrat en els models socio-econòmics que proposen les diferents formacions polítiques que representàven i en clau específica de garantía dels drets de les dones responent a les demandes especifiques plantejades a les Recomanacions Feminist Europe (https://fem-eu.org/jornades/jornada-29-m-recomanacions/) elaborades en el marc de la campanya Fem_EU amb el suport i la participació de 60 organitzacions locals, estatals i europees, algunes d’elles de segon grau, i representant a més de 5.000 entitats socials, sindicals i governs locals.

Hi van participar:

– Laura Ballarín (Socialistes Europeus)
– Marta Junqué (En Comú Podem)
– Erika Casajoana (JuntsxCatalunya)
– Elisabet Nebreda (ERC)
– Susana Beltran (Ciutadans)

El debat va ser moderat per la politòloga Tània Verge.

Davant d’un nombrós públic van respondre a totes les preguntes plantejades destacant:

  • En quin àmbit tenen previst incidir per establir una major cooperació a nivell europeu per garantir de manera efectiva els drets socioeconòmics?
  • Què pensen fer per revertir el retrocés de la funció de la UE en la vigilància activa en el respecte dels drets humans i drets de les dones?
  • Quines conseqüències i sancions per incompliment dels drets humans impulsaran?
  • Preveuen signar el pledge que proposa la campanya #MeTooEP contra l’assetjament sexual al Parlament Europeu que inclou formació obligatòria?

    

Aquest debat va estar organitzat pel Col˙legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya i la plataforma Feminist Europe amb la col·laboració de la consultora Eurolocalla Fundació Aroa i l’Associació Catalana de Professionals.

+INFO: Plataforma Feminist Europe / www.fem-eu.org

By |2019-05-13T10:30:06+00:00Maig 13th, 2019|Categories: Accions, Noticies|0 Comments

About the Author: