“Feminist Europe” va aterrar a Brussel·les

/, Noticies/“Feminist Europe” va aterrar a Brussel·les

“Feminist Europe” va aterrar a Brussel·les

La plataforma “Feminist Europe” ha aterrat avui a Brussel·les per demanar als diferents grups del Parlament Europeu (PE) que posin al capdavant de l’agenda política de la UE els drets de les dones, per tal d’avançar cap a una societat més justa i democràtica.

A menys de dos mesos de les eleccions europees del pròxim 26 de maig, la plataforma “Feminist Europe”, impulsada per la Fundació Aroa i la consultora Eurolocal, va presentar al Parlament Europeu un document amb deu recomanacions “amb mirada feminista” per construir el futur d’Europa.

Al llarg del dia, els coordinadors de la plataforma, Neus Pociello i Joaquim Millan, i un dels impulsors del projecte, Oriol Lázaro, es van reunir i van lliurar personalment aquest decàleg als eurodiputats Ska Keller (Els Verds), Ernest Urtasun (Catalunya en Comú), Elena Valenciano (PSOE), Javier López (PSOE), Jordi Solé (ERC), Josep-Maria Terricabras (ERC) i Francesc Gambús (ex UDC), així com a representants de la iniciativa “Me too” al Parlament Europeu.

La primera d’aquestes recomanacions, que han estat elaborades a partir de consultes a experts ia la societat civil, té com a objectiu assegurar la inclusió de la “interseccionalitat” (la discriminació múltiple que pateix una dona per ser dona i pertànyer a un determinat grup social , per exemple, dona i immigrant) en tots els àmbits i línies de treball.

Altres recomanacions estan dirigides a prioritzar la participació i el lideratge femení amb una mirada específica a la diversitat i als garantir els drets sexuals i reproductius de les dones en tota la Unió Europea (UE).

El document també proposa mesures sancionadores per a combatre la discriminació salarial a nivell europeu, promoure la participació femenina en els processos de pau i sancionar els estats que promoguin legislacions que vulnerin els drets de les dones.

En declaracions a Efe, Neus Pociello, que també és directora de la Fundació Aroa, va explicar que el repartiment dels alts càrrecs en les institucions europees “no és paritari”, cosa que, segons ell, és “necessari per equilibrar els processos i caminar cap a una societat totalment democràtica “.

En aquest sentit, ha recordat que a l’inici d’aquesta legislatura, la proporció de dones al Parlament Europeu era del 37%, segons dades publicades per aquesta institució, i que des de la seva fundació el 1952, només ha tingut dues dones presidentes, les franceses Simone Veil (1979-1982) i Nicole Fontaine (1999-2002).

Aquestes dades no milloren en el cas de la Comissió i el Consell europeus, que mai han tingut una dona com a presidenta.

La plataforma “Feminist Europe”, fundada a Barcelona amb enfocament europeu, va llançar fa un mes una petició a Change.org perquè en la pròxima legislatura (2019-2024) hi hagi una dona al capdavant del Consell, la Comissió i el Parlament europeus.

Ponciello també va destacar la importància de “sensibilitzar la ciutadania” perquè es participi en les eleccions europees perquè, va afirmar, “el que passa a Europa ens afecta molt”.

Joaquim Millan, qui també dirigeix ​​Eurolocal, va explicar a Efe que l’objectiu de la plataforma, que estarà activa els propers cinc anys de legislatura, és “construir una societat europea amb una perspectiva feminista”.

Millan va valorar molt positivament la trobada amb l’eurodiputada Ska Keller per ser “l’única candidata dona a presidir la Comissió Europea per segona vegada”.

A la ronda de reunions també va assistir Oriol Lázaro, que forma part de l’equip impulsor de la plataforma “Feminist Europe”, que va destacar a Efe que Europa “és una referència” des de la qual es marquen les línies de treball que després es convertiran en les lleis nacionals de cada un dels estats membres.

Lázaro, qui també és secretari general del Consell Català del Moviment Europeu (Consell Català del Moviment Europeu), va expressar el seu desig que tots els eurodiputats es sumin a les recomanacions.

By |2019-04-20T11:15:51+00:00Abril 20th, 2019|Categories: Accions, Noticies|0 Comments

About the Author: