Objectiu

/Objectiu
Objectiu2019-01-07T19:11:22+00:00

Davant les properes eleccions al Parlament Europeu, al maig de 2019, creiem necessari el debat, reflexió i participació de la ciutadania entorn l’aportació de les dones en la construcció d’Europa i la necessitat d’incidir per garantir els drets humans de les dones i assolir una igualtat de gènere efectiva, com a focus imprescindible per construir el futur d’Europa, des d’un dels seus valors fonamentals i que afecta a tots els àmbits de la societat.                     

La campanya #FemEU2019, vol incidir perquè la futura agenda política europea, incorpori com a prioritat garantir els drets humans de les dones.

Creiem que una societat de drets i equitat per totes les persones no serà possible mentre:

El 51% de la població de la Unió Europea, les dones, segueixin patint una discriminació continuada en tots els àmbits de la vida, com per exemple:

16,2% bretxa salarial de gènere
40% bretxa en pensions de gènere
1 de cada 3 dones ha patit violència física o sexual

Per assolir aquest objectiu proposem la campanya d’incidència  #FemEU2019 #FeministEurope #WomenontheEEroad #EleccionsUE2019 #thistimeimvoting amb tot un seguit d’ACCIONS:

  • Dos jornades internacionals de debat amb expertes i experts referents dels àmbits polític, social, econòmic i dels mitjans de comunicació de l’àmbit local, nacional i europeu  (Barcelona: 3 de desembre 2018 i 29 de març 2019).
  • S’organitzaràn trobades amb la ciutadania (xerrades, tertúlies i debats)  per arribar al territori.
  • Campanya Europea amb accions d’incidència local impulsades des de xarxes i entitats col·laboradores a diferents estats membres.
  • Campanya a les xarxes socials: twitter, instagram i facebook.

Ens posem les ulleres violetes i demanem, a través del procés democràtic, una Europa sense privilegis i igual per a totes les persones