RECOMANACIONS/PETICIONS “FEMINIST EUROPE 2019”

/, Noticies/RECOMANACIONS/PETICIONS “FEMINIST EUROPE 2019”

RECOMANACIONS/PETICIONS “FEMINIST EUROPE 2019”

AMB MIRADA FEMINISTA – Construïm el futur d’europa

RECOMANACIONS BASE  i 10 PETICIONS #FEMINIST_EUROPE2019       

El present document s’ha elaborat amb la voluntat que pugui ser d’utilitat perquè els partits polítics, candidats i candidates al Parlament Europeu, incorporin aquestes recomanacions i prioritats als seus programes electorals, assumint un compromís durant la propera legislatura, pel desenvolupament d’aquestes línies de treball prioritàries per la garantía dels Drets Humans de les Dones i la Igualtat de gènere a Europa. Així com, també es farà arribar als diferents nivells d’administració pública (europea, estatal, regional i local), als agents socio-econòmics i altres organitzacions rellevants.

El marc de competència a la Unió Europea deixa a la legislació estatal gran part dels àmbits proposats. Per aquest motiu, s’insta als grups polítics a fer una doble incidència: des de la vessant de la política europea per prioritzar agenda i pressupostos encaminats a reforçar mesures de cooperació social i finançament als estats per generar un estàndard unificat mínim de garantía de drets humans que doni resposta als compromisos de la Unió Europea a nivell internacional, així com el treball d’incidència, per anar reduint aquesta limitació legislativa que bloqueja l’assoliment d’aquests estàndards de drets fonamentals. Per altra banda, també s’insta a la incorporació d’aquestes línies de treball des de l’administració pública local, regional i estatal per dinamitzar una política de país que impulsi l’avenç de la construcció de la Unió Europea des dels seus valors fonamentals en base a una millor governança multinivell.

El procés d’elaboració d’aquestes recomanacions ha comptat amb diferents fases de treball (aportacions de professionals, expertes, col·lectius i ciutadania), articulat amb diverses accions al territori; donant fruit a la present versió que representa les Recomanacions base de mínims per a partits polítics, administracions públiques, agents econòmics i socials, i d’altres organitzacions rellevants. Aquest document base s’acabarà d’ampliar amb aportacions específiques per a la seva implementació per part de 30 organitzacions especialitzades, representant a més de 5.000 entitats que han donat suport al procés de la campanya Fem_EU | Feminist Europe a data d’avui.

+ INFO:  https://fem-eu.org/jornades/jornada-29-m-recomanacions/

By |2019-04-20T11:12:43+00:00Abril 20th, 2019|Categories: Accions, Noticies|0 Comments

About the Author: